Sunday

VITEX CHASTE TREE -MERAWAT PCOS


  VITEX CHASTE TREE -MERAWAT PCOS 
100 BIJI
Harga : RM80 (WM) / RM85 (EM)
FREE POSLAJU!!

Cara Order: SMS kepada kami dengan menaip "VCT" ke nombor 0164412347. Langkah seterusnya akan diberitahu melalui sms.

Cara makan:-
Sebiji pagi sebiji malam.
Diambil selepas bersih dari haid. Waktu haid dilarang sama sekali pengambilannya. 
Tidak diambil bersama ubat hospital seperti ubat kesuburan CLOMID etc.
Tidak diambil dengan produk yg mengandungi herba atau jamu.

Khasiat Vitex:-
Vitex adalah herba yang membantu meningkatkan kesuburan , yang telah digunakan sejak zaman Yunani kuno . Pada berabad - abad , perempuan zaman dahulu telah menggunakan vitex untuk meningkatkan peluang mereka mengandung , dan juga untuk merawat gejala - gejala yang berkaitan dengan ketidakseimbangan hormon dan kesakitan waktu datang haid .

Vitex bekerja pada kelenjar pituitari dan hipotalamus , yang bertanggung jawab untuk melepaskan hormon yang mencetuskan respons seluruh sistem pembiakan . Vitex menunjukkan manfaat dalam mengimbangi tahap estrogen dan progesteron . Hormon estrogen penting pada dua minggu pertama dari kitaran wanita , menyiapkan sistem pembiakan untuk ovulasi , sedangkan progesteron amat perlu pada separuh kedua kitaran ( fasa luteal ) dan penting dalam mengekalkan kehamilan . Keseimbangan hormon adalah kunci untuk kitaran haid yang sihat dan ovulasi yang teratur . Dalam hal ini , Vitex telah terbukti sangat mujarab dalam menyokong tahap progesteron pada fasa luteal ( selepas ovulasi berlaku ) . Ringkasnya , Vitex merangsang dan mengatur hormon - hormon pembiakan yang terlibat dalam ovulasi dan membantu dalam memulihkan keseimbangan dan aturan haid .

Vitex telah terbukti sangat berkesan untuk gangguan yang berkaitan dengan ketidakseimbangan hormon , termasuk LPD ( fasa luteal kecacatan ) atau kekurangan corpus luteum . Banyak masalah haid atau ketidaksuburan yang berkaitan dengan pengeluaran progesteron yang rendah atau tidak teratur pada fasa luteal , yang boleh menyumbang untuk LPD dan mungkin kepada keadaan komplikasi , PCOS . Gejala LPD dikaitkan dengan kitaran ketidakteraturan dan fasa luteal yang pendek , disebabkan oleh tahap progesteron lebih rendah daripada normal pada separuh kedua kitaran anda .

Berkenaan dengan PCOS , ketidakseimbangan hormon progesteron yang rendah boleh juga menyumbang kepada pembentukan Ovarian Cyst yang menyebabkan Sindrom ovari polisistik ( PCOS ) . Wanita dengan PCOS juga cenderung menunjukkan prolaktin lebih tinggi dari tahap normal , yang boleh menghalang kesuburan . Vitex bermanfaat untuk menyokong pengeluaran progesteron dan menurunkan prolaktin , oleh karenanya vitex disyorkan sebagai makanan tambahan herba untuk ketidakseimbangan kitaran haid , fasa luteal kecacatan , dan kemungkinan PCOS ( menormalkan level progesteron sehingga keteraturan kitaran boleh menurunkan perkembangan Ovarian Cyst berkaitan dengan dominasi estrogen ) .

Vitex juga dikenali sebagai herba yang padat . Vitex telah digunakan sejak zaman dahulu untuk pelbagai manfaat kesihatan , dan sejak pertengahan 1900 - an untuk ketidakseimbangan hormon dan masalah ketidaksuburan . Vitex boleh digunakan sehingga 18 bulan terus - menerus . Ketika kehamilan terjadi , hentikan penggunaan Vitex dan bahan semulajadi yang meningkatkan kesuburan lainnya . Manfaat Vitex akan meningkat dari masa ke masa , dan keberhasilan maksimum biasanya dicapai selepas beberapa bulan digunakan . Vitex juga disyorkan untuk tidak diambil serentak dengan ubat doktor .

Dalam beberapa kajian klinikal , vitex memperlihatkan manfaat membantu merangsang dan menstabilkan hormon - hormon pembiakan yang terlibat dalam ovulasi , kitaran keseimbangan , dan kekerapan haid .

Dalam kajian klinikal lain , mendedahkan lebih banyak kehamilan terjadi pada wanita ( dengan diagnosis masalah kesuburan ) yang menggunakan Vitex berbanding dengan wanita ( dengan diagnosis masalah kesuburan ) yang tidak diberikan Vitex .

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.